Корените на злото разкрити в Silent Hill: Shattered Memories







Konami Digital Entertainment GmbH ще пренеса ужасяващата си поредица Silent Hill на Wii за пръв път тази есен със Silent Hill: Shattered Memories. Играта, която хитро пресъздава първото, вече излязло от производство Silent Hill заглавие, ще бъде издадена и за PSP и PlayStation 2 по същото време.

Макар че заема изпълнения с преврати сюжет от оригиналната игра за PlayStation, Silent Hill: Shattered Memories поема различна пътека в много отношения. Героите може и да са подобни, но ще предложат различни реакции и ще се намират на различни места, могат да бъдат следвани нови следи и геймплей пътища. Заглавието проследява Хари Мейсън, който се опитва да разкрие загадката около изчезването на дъщеря си Шерил. Разследването на съкрушения Мейсън го води до обвитите в мъгла, заснежени улици на Сайлънт Хил – злокобен град, чийто сенки крият зли, уродливи създания.

Проектирана да извлече максимума от уникалното управление на Wii конзолата, Silent Hill: Shattered Memories използва Wii Remote като електрическо фенерче и клетъчен телефон докато Мейсън търси улики. Фенерчето е особено необходимо при обхождането на мрачните, изоставени сгради на Сайлънт Хил, а телефонът играе ролята на вторичен интерфейс, позволяващ на играча да получи достъп до карти чрез GPS системата си и да прави снимки на интересни елементи. По същия начин Wii Remote може да се използва за повдигане, оглед и използване на предмети при разрешаването на пъзели в хода на играта. Такава технология не е била на разположение при издаването на оригинала SilentHill през 1999 г. Нейното включване доказва желанието на Konami да разшири игралното преживяване чрез новата технология.

Нов елемент в Shattered Memories е и психологическият профил, който проследява всеки аспект от реакциите на играча – от това къде е изследвал първо, проучените предмети и реакциите му към създанията, които е срещнал по пътя си. Малките визуални ефекти също ще бъдат променени значително, добавяйки още ужас към подтискащата атмосфера, където нищо не е каквото изглежда. Психопрофилът ще координира действията на Хари при срещите му с нормално изглеждащи хора или с многото нечовешки герои в играта.

Въпреки, че PSP и PlayStation 2 версиите имат по-позната система за управление, и двете ще включват новите допълнения. И трите игри са разработвани от Climax – екипът, работил по SilentHill: Origins за PSP и PlayStation 2, и ще включват съвсем нов саундтрак от създателя на поредицата Акира Ямаока.

Коментар