Новата Кирила Корект 9 вече е достъпна

Девета версия на програмата за работа на български език в среда Windows и MS Office – Кирила Корект – вече е достъпна за потребителите, обявиха от софтуерния дистрибутор БиЕмДжи.
Продуктът идва с множество подобрения и изцяло нов двупосочен българо-английски речник с над 85 000 думи и изрази. Разработчикът въвежда и по-гъвкави схеми за продажба на Кирила Корект 9.
Когато пиша документи на български език, се чувствам сигурен, че текстът е изчистен от грешки, стилът е правилен и думите са най-точните”, подчерта качествата на продукта управителят на БиЕмДжи – Боян Бойчев.
Модулът за правописна корекция е актуализиран и сега обхваща близо 2 милиона думи. Актуализиран е и синонимният речник, като в него са включени антоними.
Изследване на БиЕмДжи сред две групи потребители – едните ползващи хартиен речник, а другите Кирила Корект при проверка на 5 страници текст, показва над два пъти по-висока ефективност на работещите с програмата. Освен това потребителите на хартиен речник са допуснали повече грешки, съобщи Василка Шишкова, ръководител на проекта Кирила.
Цените на Кирила Корект 9 започват от 49 лв. с ДДС за домашни потребители, с право на инсталиране на два компютъра. Това е три пъти по-ниска цена спрямо предходната версия. Клиентите могат да си купят продукта и директно от сайта на Кирила чрез онлайн плащане.
За бизнес потребители цената варира, в зависимост от броя на закупените лицензи. При над 250 потребителя тя е 76 лв. с ДДС и достига 93 лв. при лицензи за 2 до 10 потребителя.
БиЕмДжи дава 15% отстъпка за образованието, уточни Яна Димитрова, продуктов мениджър на Кирила.
Пробна версия на Кирила Корект 9 е достъпна за сваляне безплатно от сайта на продукта.

Коментар