Показаха смартфон с цветен E Ink дисплей на CES 2020

Смартфонът с цветен E Ink екран на Hisense делбютира в Лас Вегас
(снимка: CNMO)

След като в последните години се появиха различни модели смартфони с черно-бели E Ink дисплеи дойде ред и на първото устройство с цветен такъв екран. Показа го компанията за телевизори Hisense на изложението CES 2020 в Лас Вегас.

Цветните дисплеи с електронно мастило се използват отдавна в четците на е-книги, но за първи път сега се появява и смартфон с подобен екран. Според Hisense, производствените мощности за E Ink дисплеи за смартфони вече са „зрели” и са налице всички предпоставки за масово производство на такива екрани.

Hisense също така твърди, че новите цветни E Ink дисплеи имат по-висока честота на опресняване от екраните от предишно поколение, така че изображението върху тях изглежда по-добре.

Мащабното производство на такива екрани, според Hisense, ще започне през второто тримесечие на 2020 г., а първите смартфони с цветни E Ink дисплеи ще излязат на пазара през третото тримесечие. Hisense все още не е разкрила информация за конфигурацията, цените и датите за пускане на E Ink смартфоните.

Коментари по темата: „Показаха смартфон с цветен E Ink дисплей на CES 2020”

добавете коментар...

  1. :o)

    Още на снимката изглежда мега грозно.
    Представям си как ще седи до OLED…като Серена Уилямс до Мария Шарапова 🙂

Коментар