Светодиодна лампа помага на хората с дислексия

Страдащите от дислексия виждат буквите огледални или размазани
(снимка: Lexilife)

Младата френска компания Lexilife показа иновативен продукт на CES 2020 в Лас Вегас с потенциал да помогне на милиони хора по света. Това е лампата Lexilight, предназначена за страдащите от дислексия.

Учените все още не са успели да установят причината за дислексията, но скорошно проучване във Франция предполага, че това състояние възниква, когато някой има две „доминиращи” очи, а не едно, както повечето хора. В резултат на това човек вижда буквите огледални или размазани и има проблеми с четеното.

Лампата Lexilight е оборудвана със светодиоди, които могат да пулсират с регулируема честота – това позволява на мозъка да обработва писмената информация. Лампата разполага с дръжки на задния панел за регулиране на режима на пулсиране, така че да е подходящ за конкретен човек.

Лампата Lexilight е оборудвана със светодиоди, които пулсират с регулируема честота
(снимка: Lexilife)

Разработчиците на Lexilife твърдят, че лампата е тествана в сътрудничество с организации, които изучават проблема с дислексията. 90% от 300-те души, тествали лампата, потвърждават, че могат да четат много по-добре с нея, отбелязва Gizchina.

Важно е да се отбележи, че Lexilight не е прототип, а завършен търговски продукт. Тя е достъпна на цена от 549 ​​евро, с възможност за връщане на парите в рамките на 30 дни след покупката, ако потребителят не е доволен от продукта.

Коментари по темата: „Светодиодна лампа помага на хората с дислексия”

добавете коментар...

  1. 120hz екран как ще се отрази

    Cветлини, които мигат на 4 цикъла в сек., – мозъкът ни ще започне да имитира това със собствените си мозъчни вълни.

  2. Anonymous

    Кoлко hz?

Коментар