Кръгъл смартфон ще се бори за място на пазара

Cyrcle Phone се побира без проблеми във всеки джоб и пасва удобно в ръката
(снимка: Cyrcle Phone)

Премиера на един от най-странните смартфони в историята на мобилните джаджи се състоя на CES 2020 в Лас Вегас. Разработчици показаха Cyrcle Phone – работещ прототип на смартфон, който има кръгла форма вместо традиционната правоъгълна.

След пет години разработки авторите на тази концепция решават да използват първото за годината голямо изложение за технологии, за да покажат на света напълно неочакван смартфон, отбелязва igeekphone.

Cyrcle Phone се побира без проблеми във всеки джоб и пасва удобно в ръката. По план, окончателната версия на смартфона ще излезе на пазара след една година, но цената все още не е обявена.

Странностите на това устройство не свършват дотук. Cyrcle Phone има не едно, а две 3,5-мм гнезда за свързване на слушалки. Защо? Според Кристина Сир, ръководител на екипа за разработка, това решение е взето, за да спести на потребителите нуждата от аудио сплитер. Факт е, че по-младото поколение често слуша музика заедно от едно устройство – дизайнерското решение на Cyrcle Phone е съобразено именно с това поведение.

Компанията все още има много работа по конфигуриране на софтуера, тъй като нито операционната система Android, нито приложенията са адаптирани за работа на кръгли екрани. Изключение правят приложения, които вече са пригодени за смарт часовници с кръгли дисплеи.

Коментари по темата: „Кръгъл смартфон ще се бори за място на пазара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Смарт часовника се уголеми и уби стар-правъгълники.

Коментар