HP отхвърли оферта на Xerox за 33 млрд. долара

HP няма мотивация да преговоря с Xerox при оферта от 33 млрд. долара
(снимка: HP Inc.)

HP Inc. отново отхвърли предложението за придобиване от страна на Xerox. Представители на ИТ гиганта заявиха, че потенциалните купувачи „сериозно подценяват” реалната стойност на компанията, предаде Блумбърг.

В понеделник Xerox информира борда на директорите на HP, че е получила гаранции за финансиране на сделката в размер на 24 милиарда долара. Всъщност предложената сума възлиза на 33 милиарда долара.

Но в писмо, адресирано до изпълнителния директор на Xerox в сряда, ръководството на HP заяви, че „обявената сума няма да е причина за обсъждане на каквато и да е сделка”.

Съветът на директорите на HP продължава да се ангажира с интересите на всички акционери на компанията и се стреми да реализира на най-изгодните възможности, казват от ИТ корпорацията.

Производителят на персонални компютри и печатащи устройства многократно отхвърля предложението за поглъщане от Xerox, заявявайки, че планът му за преструктуриране ще осигури на акционерите по-голяма стойност.

Инвеститорът Карл Айкан притежава приблизително 10,6% от Xerox, както и 4,24% от HP. Той е един от поддръжниците на поглъщането. През ноември Карл Айкан нарече сливането на двете компании неизбежен факт.

Коментар