LG чака печалби от смартфон бизнеса през 2021 г.

LG ще разчита на нови продукти, за да изведе смартфон бизнеса си на печалба
(снимка: LG / CES 2020)

Корейският производител LG Electronics очаква да направи своя бизнес със смартфони печеливш през 2021 година, съобщи ZDNet, позовавайки се на изявление на новия изпълнителен директор Брайън Куон в кулоарите на изложението CES 2020 в Лас Вегас.

„Предвид възможностите на продуктите и предстоящите промени в гамата, както и новите продукти, които ще променят ситуацията в премиум сегмента, смятаме, че можем да възстановим мобилния си бизнес до 2021 г.”, казва той.

Мобилният бизнес на LG, вкл. производството и продажбата на смартфони, регистрира оперативна загуба от 161,2 милиарда вона (138 милиона долара) през третото тримесечие на 2019 г., спрямо 144,2 милиарда вона година по-рано. Като цяло това е десето поредно тримесечие на отрицателна динамика на подразделението.

Мениджърите на LG обясняват разочароващите резултати с увеличените маркетингови разходи, свързани с пускането на първия 5G смартфон на компанията – V50 ThinQ. В допълнение, роля е изиграл и спадът в търсенето на други модели на LG – както флагмани, така и по-достъпни устройства.

В периода юли-септември 2019 г. мобилното подразделение на LG отчете приходи от 1,52 трилиона вона (1,3 милиарда долара), което е с около 25% по-малко спрямо същото тримесечие на миналата година.

Коментари по темата: „LG чака печалби от смартфон бизнеса през 2021 г.”

добавете коментар...

  1. selling dreams

    Новите ceo и cfo мечтаят.

    Реалноста – поредно тримесечие на отрицателна динамика на подразделението.

Коментар