Британците луднаха по новата конзола DSi




Само за два дни Nintendo продаде 92 хиляди конзоли за игри DSi във Великобритания. Това е четвърто постижение за всички времена при този клас продукти, твърди GamesIndustry, като се позовава на данни от Chart-Track.

Продажбите на портативната DSi започнаха на 3 април. Успехът на конзолата през първата седмица е сравним с този на PSP, PlayStation 3 и Wii, посочват анализаторите. За първите два дни Nintendo е продала повече устройства DSi, отколкото останалите компании взети заедно.

DSi дебютира още през ноември миналата година на японския пазар. Потребителите там изкупиха 170 хиляди бройки от конзолата за два дни. Към края на март продажбите на DSi възлизат на 2 милиона броя.

Първата версия на DS се появи на пазара през 2004 година. По-късно, през 2006-а излезе моделът DS Lite, който е по-тънък и лек.

DSi е трето поколение портативна конзола на Nintendo, с голям 3,25-инчов екран, две вградени камери и слот за SD карти. Конзолата може да възпроизвежда музикални файлове и вече няма слот за карти Game Boy Advance.

Коментар