Спиди Нет пусна цифрова интерактивна телевизия

Софийският интернет доставчик Спиди Нет започна да предлага интерактивна цифрова телевизия за крайни клиенти в шест столични квартала.

Услугата се базира на технология FTTB (Fiber-to-the-Building), която за първи път се прилага у нас, съобщиха от телеком оператора.

Speedy TV, в партньорство с интерактивната цифрова телевизионна услуга TIVIA на Вестител.БГ, е достъпна в софийските квартали Гевгелийски, Илинден, Света троица, Фондови жилища, Зона Б18 и Банишора. След месец услугата ще стартира в още четири жилищни комплекса в София.

Пакетът включва интерактивна телевизия със 71 канала плюс 3 допълнителни платени телевизионни канала. Предстои пускане и на два HDTV канала.

Месечният абонамент за пакет от 67 канала е 24 лева, по информация от сайта на доставчика. При абоната се инсталира малко устройство с размерите на книга, което служи за приемане на сигнала.

За абонатите на цифрова телевизия от Спиди Нет е достъпна услуга видео по поръчка. Всеки избран филм може да бъде гледан в рамките на 24 часа.

Миграцията на телевизията към IP среда е една от най-бързо развиващите се тенденции в телекомуникациите, коментира Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет. Потребителите получават повече интерактивност, по-високо качество и по-голям избор от съдържание.

В България вече са налице необходимите предпоставки за развитие на този нов сегмент телевизионни услуги, добави Иванов.

Коментари по темата: „Спиди Нет пусна цифрова интерактивна телевизия”

добавете коментар...

  1. Mali

    Те явно изобщо не са в час с това, което предлага конкуренцията им. Както винаги Отзад на пазара, Отпред на платените съобщения по сайтовете.

  2. Strahil

    Purvite ,koito imat telewiziq s tehnologiqta FTTB

  3. Otka4il

    Е как за първи път се предлага, леле как ще подронват на другите фирми имиджа с това че са първите!!!!!!!!!!!!!

Коментар