24-годишен Internet Explorer все още се ползва от бизнеса

Браузърът Internet Explorer надживя прогнозите и на най-големите си критици
(екранна снимка: Internet Explorer в Windows 10)

Слуховете за смъртта на браузъра Internet Explorer са силно преувеличени. Дори 24-годишната версия 2.0 все още се използва на корпоративно ниво, в среда на Windows 10, според публикации във форума Reddit.

В момента Microsoft активно налага своя браузър Edge, който през 2015 г. замени Internet Explorer в операционната система Windows 10. Въпреки това, за да се поддържа съвместимост, Internet Explorer все още е наличен за потребителите на Windows 10 като част от операционната система.

Корпоративните потребители са особено заинтересовани от поддръжката на Internet Explorer, тъй като някои от техните приложения са обвързани с остарелия браузър. Вероятно по тази причина IE продължава да работи без проблеми в Windows 10.

Според публикации по темата в Reddit, Internet Explorer 2.0 все още работи в Windows 10 и то без допълнителни усилия от страна на потребителя или системния администратор. Това е версия за браузъра, която излезе преди повече от 24 години.

Същевременно, Microsoft настоява потребителите да се откажат от използването на Internet Explorer, който през годините понесе сериозни критики, заради несъвместимост с уеб стандартите и други проблеми.

Коментари по темата: „24-годишен Internet Explorer все още се ползва от бизнеса”

добавете коментар...

 1. :)

  Във Windows 10 (като част от операционната система) е инсталиран IE 11, който е пуснат от Майкрософт на 17ти октомври 2013. Не знам как ги проброиха тея 24 години

 2. :o)

  Има хора в България, които още имат системи работещи под DOS
  Те на колко години ще ги броиме?

 3. Anonymous

  IE e пълнолетен и може да решава къде идка да живее.

Коментар