24-годишен Internet Explorer все още се ползва от бизнеса

Браузърът Internet Explorer надживя прогнозите и на най-големите си критици
(екранна снимка: Internet Explorer в Windows 10)

Слуховете за смъртта на браузъра Internet Explorer са силно преувеличени. Дори 24-годишната версия 2.0 все още се използва на корпоративно ниво, в среда на Windows 10, според публикации във форума Reddit.

В момента Microsoft активно налага своя браузър Edge, който през 2015 г. замени Internet Explorer в операционната система Windows 10. Въпреки това, за да се поддържа съвместимост, Internet Explorer все още е наличен за потребителите на Windows 10 като част от операционната система.

Корпоративните потребители са особено заинтересовани от поддръжката на Internet Explorer, тъй като някои от техните приложения са обвързани с остарелия браузър. Вероятно по тази причина IE продължава да работи без проблеми в Windows 10.

Според публикации по темата в Reddit, Internet Explorer 2.0 все още работи в Windows 10 и то без допълнителни усилия от страна на потребителя или системния администратор. Това е версия за браузъра, която излезе преди повече от 24 години.

Същевременно, Microsoft настоява потребителите да се откажат от използването на Internet Explorer, който през годините понесе сериозни критики, заради несъвместимост с уеб стандартите и други проблеми.

Коментари по темата: „24-годишен Internet Explorer все още се ползва от бизнеса”

добавете коментар...

  1. Свой

    Опита да го пенсионират е основно защото много сайтове са спряли поддръжката му и не работят с него. Доста сайтове вече ползват новият стандарт HTML5 ли беше който не се поддържа от IE. Главната идея на новият стандар според мен е да ти товарят компютъра, а не за друго. При старият стандар главното товарене ставаше на сървъра, а сега на личният ти компютър. Относно ДОС. То ДОС не ползва IE. IE се ползна само от Windows. За ДОС си имаше специален браузър, но една ли са много сайтовете който ще може да се ползват под ДОС. NetScape май работеше с ДОС.

  2. :)

    Във Windows 10 (като част от операционната система) е инсталиран IE 11, който е пуснат от Майкрософт на 17ти октомври 2013. Не знам как ги проброиха тея 24 години

  3. :o)

    Има хора в България, които още имат системи работещи под DOS
    Те на колко години ще ги броиме?

  4. Anonymous

    IE e пълнолетен и може да решава къде идка да живее.

Коментар