Световни експерти идват за MS дните у нас

Водещи международни и български ИТ експерти ще бъдат лектори на Дни на Майкрософт ‘09. Поради големия интерес към сесията за разработчици, местата са изчерпани и регистрацията е затворена. Остават ограничен брой места за дните, предназначени за ИТ специалисти, съобщиха от Майкрософт България.
Осмото издание на форума ще се проведе от 14 до 17 април в столичния хотел „Кемпински-Зографски”. За първи път техническата конференция ще бъде разделена на две самостоятелни части с отделен фокус върху ИТ специалисти и върху разработчици, за да могат участниците да получат специализирана информация от съответната област.
Сред чуждестранните гости се открояват имена като Дино Еспозито, Лука Дебеляк, Тони Кришнен и Михаел Костер. Участниците в конференцията ще имат възможност да се срещнат лично с всички лектори, включени в програмата, и да зададат своите въпроси към тях.
Дино Еспозито е световноизвестен софтуерен консултант, автор на рубриката Cutting Edge на техническото списание MSDN и е специализиран в Microsoft.NET технологията. Той има богат опит в архитектурата и разработката на разпределени системи за банки и застрахователни компании. По време на Дни на Майкрософт “09 Дино Еспозито ще фокусира вниманието на ИТ специалистите върху шаблоните за проектиране и писане на код (desigh patterns), преизползване на компоненти и програмен код (refactoring), както и MVC, MVP и UI Patterns.
В България ще пристигне и Лука Дебеляк – ръководител на отдел средства за разработки в Майкрософт, отговарящ за 18 държави от региона на Централна и Източна Европа. Той ще представи Windows Azure Services Platform, Windows Workflow Foundation 4 и Microsoft Silverlight.
Техническият консултант в Майкрософт Холандия – Тони Кришнен, ще разкрие възможностите на операционната система Windows 7 Deep Dive, а също и на Essential Business Server 2008. Тони Кришнен отговаря за представянето на продуктите на Майкрософт по време на специални събития, изложения и партньорски сесии в цял свят.
Фокус в лекциите на Михаел Костер ще бъде дизайнът на WPF и Silverlight приложения с помощта на Microsoft Expression Studio. Той е маркетинг мениджър „Средства за графичен дизайн” за Близкия Изток, Африка, Централна и Източна Европа.
Наред с чуждестранните лектори, в Дни на Майкрософт ‘09 ще вземат участие и техни български колеги – представители на Майкрософт България, HP България, Телерик, БАРС, Crossroad, PeopleSoft, Abilitics и др.
Акцент в програмата ще бъдат лекциите на Маргарита Наумова, старши консултант, и Александър Милоев, консултант в Майкрософт България.
Маргарита Наумова е един от най-добрите консултанти за SQL Server и BI технологиите с дългогодишен опит в областта на управлението на бази данни. Тя е един от малкото специалисти в света, преминали през сертификационната програма Microsoft Certified Master, участва като архитект в множество български и световни проекти и е част от Microsoft Services Worldwide Technical Leadership Team.
Александър Милоев е консултант в Майкрософт България с повече от 10 години опит като системен инженер. Той е сертифициран специалист за MCITP Enterprise, MCITP Server, MCTS Server 2008, MCTS:BDD, MCSE, Server+ и A+.

Коментар