iPhone става ключ за сигурност при достъп до Google услуги

iPhone вече може да се ползва като ключ за сигурност при достъп до Google услуги от компютър
(снимка: CC0 Public Domain)

Вече не е необходимо мобилното ви устройство да е непременно Android, за да го използвате като електронен ключ за сигурност при достъп до Google акаунти. Интернет компанията актуализира приложението Smart Lock за iOS, така че потребителите да ползват своите iPhone и iPad устройства като ключ за сигурност.

Smart Lock за iOS използва защитния анклав, вграден във всяко iOS устройство с Touch ID или Face ID. Достатъчно е да имате iPhone или iPad наблизо (плюс обичайната ви парола) за двуфакторно удостоверяване, когато влизате в Google акаунт от десктоп компютър с браузър Chrome. Връзката между iOS устройството и компютъра е през Bluetooth интерфейс.

Приложението ще ви спести покупката на специален Bluetooth ключ при определени ситуации и се явява по-сигурен метод, отколкото удостоверяването чрез SMS. Според разработчиците, това е най-надеждният втори фактор за автентикация за Google акаунти.

Google Smart Lock за iOS е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина App Store. Освен добавянето на новата функция за сигурност е преработен и дизайнът на приложението.

Даунлоуд: Google Smart Lock за iOS

Коментар