Излезе версия 2.0 на софтуера за онлайн магазин Summer Cart

От днес, 9 април е достъпна версия 2.0 на първото завършено българско решение за онлайн магазини Summer Cart (http://www.summercart.bg/). Софтуерът, който позволява бързо и лесно стартиране на Интернет магазин, вече има редица подобрения, улесняващи потребителите на платформата и повишаващи степента на сигурност при използването й.
Една от най-интересните новости във версия 2.0 на Summer Cart е възможността за продажба на продукти, подлежащи на download, включително софтуер, аудио, видео и текстови файлове. Това разширява значително възможностите за стартиране на бизнес със Summer Cart, добавяйки към тях създаването на онлайн магазини за музикални изпълнения, филми, видеоигри, книги в аудио или текстов формат, цифрови лекции, учебници и софтуерни приложения, включително програми за мобилни телефони.
Друга интересна новост във втората версия на онлайн магазина е добавеният модул за цени на едро, насочени към определена клиентска група, който може да бъде комбиниран и с отстъпка за количество. Освен това собствениците на версия 2.0 на Summer Cart вече могат да предлагат отстъпки не само като парична сума, но и под формата на безплатна доставка. Новости има и по отношение на разплащанията – улеснени са възможностите за разплащания по банков път, както и чрез ePay, а освен това са добавени два нови модула за извличане на валутни курсове – от централните банки на Канада и на Австралия. Сред останалите обновления са улеснен достъп на потребителите до подкатегориите с продукти, възможност да се поставят банери, както и възможност за добавяне на картинки към продуктовите категории.
В новата версия на онлайн магазина са добавени три нови визии – зелена, кафява и снежно бяла. Освен това клиентите вече могат да добавят оценки и ревюта на продуктите. По отношение на сигурността версия 2.0 на Summer Cart включва модул за въвеждане на код за сигурност (captcha), който ограничава спама от автоматизирани програми, известни като ботове. В новата версия са коригирани и всички бъгове, открити при първия вариант на решението.
При създаването на Summer Cart ние се ръководихме от философията да сведем предимствата на електронната търговия до всеки български предприемач, предлагайки лесен за инсталиране и поддръжка онлайн магазин на достъпна цена. С втората версия на решението разширяваме значително възможностите за онлайн бизнес, позволявайки лесно стартиране на магазин за музика, филми, видеоигри или софтуерни приложения. Всички подобрения, направени във версия 2.0, имат за цел да улеснят собствениците на Интернет магазини, позволявайки им да подобрят обслужването на своите потребители и да оптимизират времето си, концентрирайки се върху основната си дейност“ – посочва Георги Мирчев, изпълнителен директор на фирма Mirchev Ideas, която е създател на Summer Cart.
Въпреки многобройните подобрения Summer Cart 2.0 се предлага на същата цена, на която и първата версия на продукта – 440 лв. без ДДС, която свежда до минимум необходимите инвестиции за стартирането на онлайн бизнес. Освен това всички клиенти на Mirchev Ideas, закупили първата версия на решението, които имат валиден пакет за поддръжка, разполагат и с безплатен достъп до файловете на версия 2.0.

Коментар