Класен сторидж до 8 TB за малките фирми

Пълен портфейл продукти за защитен и надежден достъп до данните обяви играч номер едно при твърдите дискове – Seagate.
Новата продуктова линия BlackArmor обхваща семейство от мрежови, портативни и настолни сторидж решения за управление на информацията на малкия бизнес.
Проектирани като несложни, лесни за инсталиране и управление системи за съхранение на данни, които почти не се нуждаят от ИТ поддръжка, устройствата BlackArmor са удачен избор за сравнително малък офис (до 50 служители), както и за професионалисти на свободна практика.
Освен това линията BlackArmor се комплектова с програмни средства за управление, съвместими за цялата гама системи, които потребителите лесно могат да усвоят и използват с минимално обучение и без по-нататъшна нужда от допълнителна поддръжка.
Първите два продукта от новата фамилия са файловите сървъри BlackArmor NAS 440 и BlackArmor NAS 420, които предоставят централизиран и защитен начин на управление на критична за бизнеса информация. Всеки от сървърите представлява NAS устройство с 4 гнезда за дискове.
BlackArmor NAS 420 идва с два диска Seagate, a BlackArmor NAS 440 е изцяло оборудван с 4 диска. Капацитетите варират от 2TB в NAS 420 до максимално възможните 8TB в NAS 440.
Двата мрежови сървъра осигуряват непрекъснато и автоматично архивиране на критичната за бизнеса информация, съдържаща се на до 50 компютъра в мрежата с пълен системен бекъп и RAID опции за защита и резервираност на данните. Поддържа се криптиране от отделен файл до цяло логическо устройство с интуитивно софтуерно управление.
Потребителите могат да изграждат конфигурации с 2 до 4 диска и 2, 4, 6 и 8 терабайта пространство за данните, както да ползват и споделят защитена бизнес информация чрез иНтернет браузър, когато са извън офиса. Клиенти също могат да преглеждат избрани файлове и папки, без нуждата от FTP сайт и без да нарушават своите защитни стени.
Проектирани с хот-суоп дискове и RAID опции за повишаване на производителността и мащабируемостта, мрежовите сървъри BlackArmor 440 и 420 помагат на бизнеса да работи без прекъсване. Четирите USB порта могат да се използват за свързване на външни дискове за офсайт ротиране, като защита от последствията от природни бедствия.
BlackArmor е достъпен и с външно захранване и обслужван от потребителя охладител като мярка срещу предвидими точки на отказ, за минимизиране на времето на престой.
Очакваме новите Seagate BlackArmor мрежови сървъри да постъпят в дистрибуторската мрежа в средата на май. Първите достъпни конфигурации ще са от модела BlackArmor 440 с капацитети 2, 4 и 6ТВ, които ще предлагаме по заявка на нашите клиенти,” информира Константина Маврова, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България.
Устройствата идват с 3-годишна гаранция.

Коментар