Microsoft обяви лаптопи с процесор Snapdragon 7c

Първите лаптопи на база Snapdragon 7c са предназначени за образователния сектор
(снимка: Microsoft)

Два нови лаптопа на база едночипова система (SoC) Snapdragon 7c, представена през декември миналата година, обяви Microsoft. Устройствата идват с вграден 4G LTE модем за мобилни комуникации.

Първите компютри, които използват новия чипсет на Qualcomm, се наричат JP.IK Turn T101 и Positivo Wise N1212S и струват съответно $299 и $575, става ясно от публикация в блога за образование на Microsoft.

В допълнение към SoC Snapdragon 7, лаптопите идват с вграден 4G LTE модем за бързи мобилни комуникации и могат да работят по-дълго без презареждане. Новите компютри се предназначени за сектора на образованието.

Същевременно, Microsoft обяви и други компютри за образованието от производители като Acer, Dell, HP и Lenovo, цените на които започват от $219. Към момента обаче няма подробности за моделите и характеристиките.

В списъка фигурират общо 14 нови модела, включително няколко на база SoC Snapdragon, както и седем модела с най-новия процесор на Intel, който има с 46% по-висока производителност от своя предшественик.

Коментар