Тим Кук: Ирландия е вторият дом на Apple

Тим Кук благодари на хората в Ирландия за откритостта и сътрудничеството
(снимка: Tim Cook / Twitter)

На събитие в Дъблин под наслов „Поглед към бъдещето” ирландският премиер Лео Варадкар връчи на изпълнителния директор на Apple Тим Кук специалната награда на агенция IDA Ireland, която отговаря за привличането и задържането на преките чуждестранни инвестиции в страната.

Наградата отразява приноса на Apple за ирландската икономика. Компанията оперира в тази страна от 40 години, подчертават от IDA Ireland.

Приемайки наградата, Тим Кук заяви: „Ирландия е вторият дом на Apple от четиридесет години и тази чест е още по-специална за нас, тъй като признава приноса на нашия невероятен екип, който работи неуморно, за да обслужва клиенти в цялата страна и в света”.

Представителството на Apple в Ирландия беше открито през 1980 г. и стана първото за компанията в Европа. Тогава в него работеха 60 служители, а сега персоналът наброява около 6000 души.

„Дълбоко вярвам, че най-важното ни сътрудничество тепърва предстои и съм благодарен на хората в Ирландия за техния ангажимент за откритост, иновации и сътрудничество, който ще направи възможно следващото поколение идеи, променящи света”, каза още Тим Кук.

Според експертите на Европейската комисия, за период от 10 години Apple си е спестила данъци в размер на около 13 млрд. долара, ползвайки неправомерни облекчения от правителството на Ирландия, откъдето компанията води европейските си операции. След антимонополното разследване Apple започна да изплаща част от тази сума.

Коментари по темата: „Тим Кук: Ирландия е вторият дом на Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    40г източват европа през ирландия.

Коментар