Amazon разработва метод за плащания с длан

Клиентите на Amazon Go ще могат да пазаруват по-лесно и удобно – със сканиране на дланта
(снимка: Jordan Stead / Amazon)

Гигантът в търговията Amazon планира да въведе технология за разпознаване на клиентите на безкасовите магазини Amazon Go по особеностите на техните длани. Това е по-бърз метод от  идентификацията чрез смартфон, която освен това изисква изтегляне на приложението на устройството на потребителя.

Новата технология за идентификация вече е патентова и ще позволи пазаруване в Amazon Go чрез просто сканиране на дланта на клиента. Според публикации в американски медии, Amazon разработва терминал за сканиране на дланта на притежателите на банкови карти. Такива терминали могат да бъдат инсталирани на места с голям поток от клиенти.

Проектът е в ранен етап на разработка, но Уол Стрийт Джърнъл твърди, че Amazon вече е договорила сътрудничество с компании като Visa, JPMorgan Chase, Wells Fargo и Synchrony Financial.

Експертите казват, че ако внедри системата за плащане с длан, Amazon ще може да разчита на огромна база от клиенти за магазините Amazon Go. Преди да пусне системата обаче компанията трябва да докаже на регулаторите, че тя е напълно безопасна.

Коментари по темата: „Amazon разработва метод за плащания с длан”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    После на дясната ръка или на челото

Коментар