Paranoia Text Encryption – майстор на криптирането

Paranoia Text Encryption поддържа и стеганография, т.е. скриване на текст в изображение
(екранна снимка: Paranoia Text Encryption)

Съобщенията, които изпращаме през интернет могат да бъдат видяни и прочетени без нашето одобрение. Ето защо по-предпазливите потребители ги криптират преди да ги изпратят.

Paranoia Text Encryption е опростена програма, която ни позволява да криптираме текстовете, правейки ги неразбираеми за човешкото око. Приложението има лесен за използване интерфейс, с малък брой опции. В двата основни прозореца се показват входният и изходният текст.

За да криптираме даден текст, трябва да го поставим в горния прозорец, да изберем желания алгоритъм, да въведем парола и накрая да натиснем бутона „Криптиране”. Веднага ще забележим неразбираеми поредици от букви и символи, които се появяват в долния прозорец. Програмата поддържа и стеганография, т.е. скриване на текст в изображение.

Paranoia Text Encryption идва с поддръжка на няколко алгоритъма за криптиране, включително AES, RC6, Serpent, Blowfish, Twofish, GOST28147, всички с 256-битов ключ за криптиране. Криптирането може да стане по-непробиваемо, ако изберем алгоритъма Blowfish с 448-битов ключ.

В двата основни прозореца се показват входният и изходният текст
(екранна снимка: Paranoia Text Encryption)

Декриптирането на текста се извършва по подобен начин както криптирането, но с тази разлика, че вече не е нужно да избираме алгоритъма, тъй като приложението автоматично го открива. Трябва да поставим текста в долния прозорец, да въведем паролата и да натиснем бутона „Декриптиране”, за да видим четливата версия на текста.

С опростен интерфейс и ясни опции, Paranoia Text Encryption улеснява превръщането на нашите текстове и съобщения в нечетливи поредици от букви и символи, които могат да бъдат декриптирани само с правилната парола. Приложението е подходящо за използване в различни ситуации, като защитава поверителността ни – например, при общуване чрез месинджъри.

Даунлоуд: Paranoia Text Encryption

Коментар