Приложения на Google борят зависимостта от смартфона

Хартиен плик с размерите на обикновен смартфон дава достъп до основните функции
(снимка: Special Projects / YouTube)

Google пусна няколко нови приложения, призвани да помогнат на хората да се справят със зависимостта си от смартфоните. Те са част от инициатива на компанията, известна като „Цифрово благополучие”.

Много хора днес са силно привързани към мобилните си устройства, до степен на зависимост, която някои психолози определят като болестно състояние. Проектът на Google цели да даде в ръцетете на потребителите инструменти, с които те могат да контролират дигиталната зависимост и времето, което прекарват с джаджите.

Интернет компанията представи три нови приложения – Envelope, Activity Bubbles и Screen Stopwatch. Първото от тях позволява създаване на хартиен плик с размерите на обикновен смартфон – с него хората могат да използват основни функции на устройството, например да извършват обаждания, ако е необходимо.

Засега такъв „плик” може да се направи само за смартфони Pixel 3a. Останалите две приложения – Activity Bubbles и Screen Stopwatch – представляват живи тапети за проследяване на активността на смартфона през целия ден.

Коментари по темата: „Приложения на Google борят зависимостта от смартфона”

добавете коментар...

  1. :o)

    Боже Боже накъде отива тоя свят боже….

Коментар