Intel може да намали цените на процесорите заради AMD

Десктоп процесорите на Intel може да поевтинеят през втората половина на 2020 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Конкуренцията от страна на AMD ще подтикне Intel да намали цените на своите процесори за настолни компютри, съобщи Digitimes, позовавайки се на източници от индустрията. Не за първи път водещият чипмейкър прибягва до подобна мярка.

Твърди се, че Intel ще започне да намалява цените през втората половина на 2020 г. в опит да запази позициите си на пазара за десктоп процесори. Тайванското издание се позовава на източници сред производителите на персонални компютри.

Прогнозата звучи правдоподобно. Факт е, че през октомври миналата година Intel вече обяви промяна в ценовата си политика. Тогава компанията намали цените на процесорите Core от девето поколение, макар и само на моделите без интегрирана графика.

Същевременно конкурентът AMD продължава да набира скорост с трето поколение Ryzen процесори, изготвяни по по-тънки технологични норми. На някои пазари чиповете на AMD вече заемат по-голям процент от продажбите.

Коментари по темата: „Intel може да намали цените на процесорите заради AMD”

добавете коментар...

  1. Rotor

    Йордан, какво е съотношението цена/качество? В конкретни числа, ако може.

  2. ЛУДЛУД

    Ако не си наясно 10-то поколение са обявени цените и за същите характеристики на 9-то поколение цените са буквално на половина намалени въпросът е че не е достатъчно. АМД дръпнаха доста и сега трябва да намалят половината пак наполовина. че да имат някакъв шанс.

  3. Йордан

    Интел трябва да намалят наполовина цените на процесорите си, за да имат някакъв шанс. И единствената причина, заради която Интел все още успяват да продадат тук-там някой и друг процесор, е, че все още има изобилие от болни фенове, които не искат да приемат, че Интел са в стабилен застой през последните 3-4 години и че в момента процесорите на АМД са много по-добри от тези на Интел. А ако пък вземем предвид съотношение цена/качество, се чудя как въобще се намират въобще хора, които да посегнат към интелски процесор.

Коментар