CHUWI GBox Pro – достъпен мини компютър с VGA порт

CHUWI GBox Pro в конфигурация с два монитора, клавиатура и мишка

Развитието на технологиите позволи създаване на миниатюрни устройства с възможности на пълноценен настолен компютър или лаптоп. Т.нар. „мини РС” имат малки размери, икономични са и работят напълно безшумно.

Докато много от мини компютрите имат ограничен брой портове, CHUWI GBox Pro предлага голямо разнообразие от интерфейси – на практика всичко необходимо за пълноценна работа. При това цената му е доста изгодна – в момента устройството може да се поръча за $158,99, ако се възползвате от купона за отстъпка GBCNGBOXPRO1 (без него цената е $179,99), а доставката е безплатна.

CHUWI GBox Pro разполага с широко разнообразие от портове, вкл. VGA

Този компютър разчита на последно поколение Gamini Lake процесор от индустриален клас – 64-битов Intel Atom X7-E3950 с 4 ядра и 4 нишки, работещ на тактова честота до 2,0 GHz в Turbo Boost режим. 14-нанометровият чип консумира само 12 вата мощност. Графичният блок Intel HD 505 на тактова честота 650MHz е два пъти по-бърз отколкото предишното поколение GPU и може да декодира 4K видео, както и да обработва изображения с високо качество.

CHUWI GBox Pro се предлага в конфигурация с 4GB оперативна памет от тип LPDDR4 и 64GB постоянна eMMC памет. Ако това не е достатъчно, можете да инсталирате допълнително 2,5-инчов твърд диск с капацитет до 2TB. Компютърът се доставя с предварително инсталирана операционна система Windows 10, но може да работи и с Linux дистрибуции като Ubuntu.

Предният панел на мини компютъра с бутона за включване

Що се отнася до портовете, те наистина са много и позволяват свързване на всевъзможни устройства към компютъра. Може би най-ценен е VGA интерфейсът за включване към обикновен монитор, тъй като много мини РС-та нямат такъв порт. Наличен е също HDMI 1.4 интерфейс за свързване към телевизор или монитор.

Освен това в CHUWI GBox Pro ще откриете мрежов Gigaibit Ethernet порт, два USB 3.0 порта, два USB 2.0 и един реверсивен Type-C – към тях може да свържете обичайни аксесоари като мишка и клавиатура, периферия от рода на принтери, устройства за съхранение и т.н. Налични са още слот за microSD карти памет и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки, така че всички нужди могат да бъдат удовлетворени. Компютърът е оборудван и с двубандов Wi-Fi модул по стандарта 802.11 a/ac/b/g/n, наред с гигабитовия LAN адаптер.

Всички интерфейси на CHUWI GBox Pro

Мини РС-то е подходящо за най-различни приложения – за развлечения у дома, за делови задачи, дори в офиса за демонстрации в залите за срещи. Тъй като е малък и лек – има размери 18,76×13,83x,3,73 см и тежи само 580 грама, може да се пренася лесно и да се поставя навсякъде, без да заема много място. Нещо повече, можете да го монтирате и на гърба на монитора.

CHUWI GBox Pro има безвентилаторен дизайн и работи напълно безшумно. Към него могат да се свържат дори два монитора през HDMI и VGA интерфейсите, с цел значително повишаване на продуктивността. Компютърът се захранва през адаптер, който е включен в комплекта, и може да се управлява дистанционно.

CHUWI GBox Pro може да се монтира и на гърба на монитора

Можете да купите този функционален мини РС тук: CHUWI GBox Pro – на цена от $158,99 с купон за отстъпка GBCNGBOXPRO1, в конфигурация с 4GB LPDDR4 и 64GB eMMC, в черен цвят, и безплатна доставка до България.

Коментар