Ericsson поскъпна след похвалите на Тръмп

Ericsson вече има 76 споразумения или договори с оператори в областта на 5G
(снимка: Ericsson)

Акциите на Ericsson поскъпнаха, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали шведския производител на телекомуникационно оборудване за работата по технологиите за мрежи от пето поколение (5G).

На Световния икономически форум в Давос американският президент се срещна с изпълнителни директори на няколко компании, включително Бьоре Екхолм от Ericsson и Раджив Сури от Nokia.

„Ericsson свърши отлична работа по 5G”, каза Тръмп, цитиран от CNBC. Той се обърна и към Раджив Сури с думите, че „Nokia работи много добре” и напредва в сферата на 5G. В отговор ръководителят на финландската компания нарече пазара на 5G услуги в САЩ най-силният в света.

По-късно Бьоре Екхолм, говорейки за 5G, заяви: „Когато никой не ни изпреварва, мисля, че е странно да кажем, че ние изоставаме”. Компанията твърди, че вече има 76 споразумения или договори с оператори в областта на 5G.

Huawei, считан за най-големия доставчик на телеком оборудване в света, съобщи на конференция с клиенти в Цюрих през октомври 2019 г., че е сключил 65 търговски договора за 5G доставки, половината от които са сделки с европейски оператори. Nokia твърди, че има 63 договора за 5G.

Коментари по темата: „Ericsson поскъпна след похвалите на Тръмп”

добавете коментар...

  1. ха

    То и Китай са си колония на САЩ, само където нещо не кротуват в последно време, че се налага да им дърпат ушите…

    Иначе в природата нещата винаги са в баланс. Щом Ericsson поскъпва, то очевидно е, че тогава Тръмп поевтинява…

  2. Anonymous

    Империята ще пусне някой от колоните да и слага станции еи така без да го притежава.Хахаха

    Ericsson is the largest wireless network equipment vendor in the United States, according to research firm Dell’Oro Group

  3. Anonymous

    Ериксон и Нокия са скандинавски фирми, а не американски

  4. Anonymous

    Браво , Дони успя да катурне huawei.

    Е все пак ericsson и nokia са американски фирми.

    Ericsson изгради ,секретва 3G за полицията в различните щати обаче се наложи да прехвърли 33% от акците на правителствена агенция за да контролира ericsson .

Коментар