Лиза Су влиза в борда на директорите на Cisco

Д-р Лиза Су ще влияе сериозно и върху развитието на Cisco като член на борда на директорите
(снимка: AMD)

Д-р Лиза Су, президент и главен изпълнителен директор на AMD, става част от борда на директорите на Cisco, съобщиха от мрежовата корпорация. Същевременно тя запазва постовете си в разработчика на процесори.

Бизнес лидерството на д-р Су и нейният опит в полупроводниковата индустрия се очаква да допринесат съществено за дейността на Cisco и развитието на иновации в сферата на 5G, подчертават в официално изявление от американската компания.

Лиза Су постъпи в AMD през 2012 г. и две години по-късно стана президент и главен изпълнителен директор на компанията. Тя е част и от борда на директорите на AMD. Преди това Лиза Су заема инженерни и управленски позиции във Freescale Semiconductor, IBM и Texas Instruments.

Cisco е водеща компания на пазара за мрежи и телекомуникации и конкурент на израелската Mellanox, която е в процес на поглъщане от Nvidia. Последната е основният конкурент на AMD на пазара за графични карти.

В момента Cisco има пазарна капитализация от 201,38 милиарда щатски долара. За сравнение, пазарната капитализация на AMD е 54,68 милиарда долара.

Коментар