Advent поглъща ForeScout за 1,9 милиарда долара

Компаниите за киберсигурност са особено атрактивни за инвеститорите
(снимка: CC0 Public Domain)

Частната инвестиционна компания Advent International сключи сделка за придобиване на доставчика на решения за киберсигурност ForeScout на стойност 1,9 милиарда долара, съобщи ZDNet.

Advent ще изкупи акциите на ForeScout за 33 долара всяка, което е приблизително с 30% повече от обменния им курс на борсата към 18 октомври 2019 г., когато се появиха първите информации, че компанията ще бъде продадена.

ForeScout предлага автоматизирана платформа за информационна сигурност, която позволява на компаниите да наблюдават и контролират в реално всички устройства, свързани към корпоративната мрежа.

Технологията ForeScout CounterACT автоматично идентифицира всички мрежови връзки, контролира достъпа в рамките на установените политики и изисквания за сигурност, блокира мрежовите заплахи и коригира нарушенията на сигурността в крайната точка.

Advent планира да приключи сделката през второто тримесечие на 2020 година. Въпреки това, доставчикът на информационна сигурност има на разположение 30 дни, за да разгледа други оферти от потенциални купувачи.

Ако сделката с Advent бъде финализирана, ForeScout вече няма да е публична компания. Нейният президент и изпълнителен директор Майкъл ДеЧезаре ще остане на поста си.

Коментар