Стажантите по “Еразъм” от MT&M ще получават подготовка по английски език

Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг – София ще осигурява предварителна подготовка по английски език за стажантите си по програма „Еразъм”. „При проявен интерес към европейската програма от страна на колежаните, можем да организираме безплатно предварителни опреснителни курсове по английски език”, обяви доц. д-р Ана Хубанова, директор на висшето училище. За да се запознаят с начина на работа и заниманията по програмата, на студентите ще бъде предоставена възможност да посещават и лекциите на стажантите по „Еразъм” от Турция, които се провеждат в MT&M Колежа в София.
Към MT&M Колежа днес беше създадена Академия за студентска практика и мобилност по програма „Еразъм”. Академията ще обединява всички студенти на висшето училище, които желаят да се обучават в престижни университети по европейски програми или да придобият специфични професионални умения в наши и чужди компании, научно-изследователски центрове и неправителствени организации. Тя ще бъде самостоятелно звено към МТ&М Колежа”, обясниха от висшето училище.
Академията се създава по инициатива на студентите и с подкрепа на административното ръководство на колежа. Нейната цел е да се задълбочат връзките между преподавателите и студентите и да се създадат партньорства с алтернативни общности от 33 държави, членове на Европейската мрежа „Еразъм”, каза доц. Хубанова.
Предстои в домейна на висшето училище да бъде регистриран специализиран портал – esn.mtmcollege.bg. В него членовете на студентската общност ще получават и ще дават информация за обмена по програма „Еразъм” и стажовете в чужбина, както и за лекции, упражнения, изпити и учебни програми по мениджмънт, маркетинг и търговия, допълниха от МТ&М Колежа .
Веднага след създаването на портала неговите администратори ще кандидатстват за членство и в Европейската студентска мрежа „Еразъм”, която обединява 300 локални, национални и международни структури от 33 страни.
Колежът по МТ&М е едно от 41-те висши училища в България, които са подписали Университетската харта „Еразъм” и имат право да изпращат студенти от 3 до 12 месеца в партниращите си по програмата университети, припомни доц. д-р Ана Хубанова. Обучението се извършва на територията на 27-те страни-членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Турция.
Предимството на европейската програма е, че, без да плащат нова такса за обучение в университета-домакин, стажантите по „Еразъм” могат да учат един или два семестъра в друга държава и така да усъвършенстват езиковите си познания и професионална компетентност.
Новата структура за студентска практика и мобилност е второто самостоятелно звено в МТ&М Колежа, след създадената през юни 2008 г. Академия за информационни технологии, в която се предлага безплатно обучение в най-масовите офис програми на Microsoft на английски език. В новата академия могат да членуват всички студенти на висшето училище, които са получили статут „Еразъм стажант” или желаят да кандидатстват за обучение по проекта „Учене през целия живот”, казаха от колежа.

Коментар