Загубите от престъпления с криптовалута растат

Със 160% са се увеличили загубите от престъпления с криптовалута през 2019 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Загубите от престъпления в сферата на криптовалутите са нараснали значително през миналата година и възлизат на 4,52 милиарда долара. Това е с близо 160% повече спрямо 2018 г., когато щетите се оценяваха на 1,78 милиарда долара, сочи анализ на CipherTrace.

Според данните в доклада, загубите на потребители и инвеститори в резултат на измама и присвояване са се увеличили повече от пет пъти, докато загубите от хакване или кражба са намалели с 66% през 2019 г.

Анализаторите отбелязват, че от пускането на биткойн преди повече от 10 години правителствата и регулаторните органи по света са изправени пред непрозрачност на пазара на криптовалути, която доведе до огромни загуби за инвеститорите.

В доклада на CipherTrace се казва също, че незаконните услуги за криптовалута, включително обменните бюра, използват разплащателни мрежи на почти всички 10 най-големи американски банки за прехвърляне на средства, предава Ройтерс.

Анализаторите твърдят, че една типично голяма американска банка годишно извършва „тайни” операции, свързани с криптовалута, за милиарди долари.

Коментари по темата: „Загубите от престъпления с криптовалута растат”

добавете коментар...

  1. Вуйчо Влади

    1 – Хубаво видяхме, че си умен. Но все пак ще се покажеш още по-умен ако светнеш нас невежите с малко повече инфо.

  2. 1

    До Някой и Вуйчо Влади

    Нещо не сте разбрали – нито е измама, нито са обещавали край на измамите.

  3. Вуйчо Влади

    Е, нали крипто валутите щяха да сложат край на всички злоупотреби. Всяка щяла да си носи лог с всички транзакции през които е минала и да няма как да се фалшифицира произход и начини при които е попаднала в лице Х ??

    Ко стана сига ??

  4. Някой

    Загряхте ли вече, че криптовалутите са огромна измама?

Коментар