Общини от Варненска област обявиха ИТ търг

Търг за доставка на компютърна техника и ИТ система обяви Община Аксаково. Доставките ще бъдат разпределени за нуждите на общинските администрации на Аксаково, Аврен, Белослав, Девня, Долни чифлик и Дългопол.
Обществената поръчка с прогнозна стойност 63 500 лева включва три обособени позиции. Първата от тях, на стойност 12 500 лв., предвижда доставка на 6 броя скенери формат А3 за създаване на електронни копия на регистрите по гражданско състояние.
По втора позиция на търга ще се доставят 6 броя сървъри за съхранение и управление на информацията от уеб порталите на общинските администрации. По този лот е заделена сума от 11 500 лв.
Третата позиция, с прогнозна стойност 39 500 лв., е свързана с доставка на интегрирани системи за създаване и визуализация на информация.
Гаранциите за участие в търга са съответно 120 лв., 100 лв. и 350 лв. за отделните позиции. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3% от стойността му.
Средствата за изпълнение на поръчката ще се предоставят по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския социален фонд.
Кандидатите за изпълнители по търга могат да подадат документи до 14 май. Отварянето на офертите е насрочено за следващия ден в сградата на Община Аксаково. При оценка на офертите техническото предложение ще има тежест 45%, а цената – 55%.

Коментар