Favit набира скорост в уеб пространството

Иновативната платформа favit.bg вече е достъпна свободно в българското онлайн пространство. Чрез нея потребителите могат да управляват лесно информацията в интернет, според собствените си интереси.
Основната функция на Favit е да предложи на масовия потребител удобен начин да получава, споделя и подрежда само тази информация от огромния поток в мрежата, която отговаря на неговите нужди, обявиха създателите на продукта от Interactive Media на днешната пресконференция в София.
Тази своеобразна онлайн „библиотека” с комбинация от интегрирани функционалности е без аналог в света, твърди компанията, която разработва платформата от близо 2 години.
От началото на свободния достъп до платформата преди 3 седмици до сега вече близо 1500 български потребители получават информация според интересите си от неограничен брой източници, обменят и споделят тази информация със своите „последователи” и в групи по интереси, запазват и организират полезното за тях уеб съдържание.
При това потребителите могат да извършват всички тези действия чрез един инструмент, на български език и без да променят навиците си в използването на интернет.
При увеличаване на броя на уеб страниците средно със 70 хиляди дневно, потребителите се губят в потока от информация в мрежата и им е трудно да отсеят онова, което ги интересува от огромната маса, която не представлява интерес за тях. Тази задача е непосилна и от гледна точка на чисто физическите възможности на човек, наличие на време, необходими усилия, познания. Затова и създадохме Favit, за да отговорим на базовата потребност на всеки потребител от лесен и бърз достъп само до онази информация в интернет пространството, която му е интересна”, каза Константин Христов, изпълнителен директор на Interactive Media.
Броят на източниците, които потребителите използват в платформата, вече надхвърля 3200, а броят на отделните единици информация – текст, снимки, видео, аудио – е близо 4.5 млн. Обемът на информационния поток във Favit расте с по 100 MB на ден.
Потребителите на Favit вече са създали над 70 групи с разнородни интереси – новини, политика, развлечения, спорт, технологии, пътешествия, литература, кино и музика.
До няколко седмици платформата ще бъде достъпна и за интернет потребителите в Гърция, Турция, Румъния и Русия на съответните езици.
Финансирането за разработката на Favit е осигурено от инвестиционния фонд Neveq (New Europe Venture Equity). Инвестицията в портала е четвърта по ред в портфейла на фонда, насочен към ИТ компании в Югоизточна Европа.

Коментар