Намериха вратичка за обновяване на Windows 7

Находчиви потребители успяха да актуализират спряната от поддръжка Windows 7
(снимка: CC0 Public Domain)

Ентусиасти намериха начин да получават нови актуализации на Windows 7, дори след като Microsoft прекрати поддръжката на операционната система за обикновени потребители. Вратичката все още не е затворена.

На 14 януари тази година Microsoft прекрати безплатната поддръжка на все още доста популярната платформа Windows 7. Много потребители не бяха доволни от това и започнаха да търсят начини да получават актуализации и в бъдеще. Колкото и да е странно, решение на проблема има.

Корпоративните потребители все още могат да разчитат на разширена поддръжка за Windows 7 – до януари 2023 г., за което просто трябва да платят определена сума – 25 долара за всеки компютър през първата година и от 50 до 100 долара в бъдеще.

Ентусиасти решиха да се възползват от възможностите, предоставяни за корпоративната версия на Windows 7, но в своя полза. За целта те инсталират специална кръпка BypassESU и след това извършват определени действия, описани в немски сайт.

Към момента своеобразният хак продължава да работи, въпреки че по-рано този месец Microsoft пусна извънредна актуализация на Windows 7. Не е ясно дали компанията ще влага допълнителни усилия за затваряне на подобни вратички.

Коментар