Роботи ще сглобяват по 60 смартфона Xiaomi на минута

Леи Джун обяви готовността на Xiaomi за напълно роботизирано производство
(снимка: Xiaomi)

Xiaomi подготвя ново поколение напълно автоматизирани фабрики за производство на смартфони. Според китайската компания, роботите ще повишат производителността с 60%.

Главният изпълнителен директор на Xiaomi Леи Джун обяви тази седмица, че първата фаза от изграждането на експериментална фабрика за автоматизирано сглобяване на смартфони е завършена.

Високотехнологичното предприятие се намира в индустриалния парк Ичжуан. Според лидера на Xiaomi, цитиран от IT Home, „степента на автоматизация е много висока”.

Леи Джун разкрива, че преди няколко години компанията е създала специално звено, което работи в посока автоматизация на производството. Новата фабрика е готова за откриване, но поради епидемията от коронавирус в страната, плановете са ревизирани.

„Епидемичната ситуация забавя процеса”, споделя Леи Джун. „Нашият пилотен проект е много автоматизиран. Първата фаза на производствената линия в Ичжуан е завършена, изграждаме изцяло автоматизирана фабрика от следващо поколение”.

Твърди се, че фабриката ще използва автоматизирани производствени линии и 5G мрежи, които би трябвало значително да повишат ефективността на производството. Заводът ще сглобява автоматично 60 смартфона в минута, което е с 60% повече, отколкото в традиционните фабрики с човешки персонал.

В официално изявление на Xiaomi се казва, че фабриката в Ичжуан е експериментална. Това означава, че тя все още не е готова за масово производство на мобилни телефони.

Коментари по темата: „Роботи ще сглобяват по 60 смартфона Xiaomi на минута”

добавете коментар...

  1. dedo

    А роботи-потребители ще ги купуват със същата скорост. За боклука не мислим – Земята е бездънна кофа за отпадъци!

Коментар