Смартфон работи с Windows 10 и Android приложения

Смартфонът Emperion Nebulus стъпва на Snapdragon 845 и Windows 10 за ARM
(снимка: Emperion)

Смартфон, способен да работи с Windows 10 и Android приложения, пуска на пазара компанията Emperion. Моделът Nebulus стъпва на ARM процесор и идва с операционна система Windows 10 във версия за ARM.

Ключово предимство на устройството е възможността му да стартира приложения за Android, без да превключва между операционните системи. От друга страна обаче, смартфонът не поддържа телефонни разговори, като от производителя препоръчват на потребителите да използват месинджъри.

Emperion Nebulus е изграден на базата на едночипова система Snapdragon 845, като същевременно използва собствен софтуерен интерфейс. Разработчикът казва, че Microsoft е изиграла много важна роля при създаване на това устройство.

Emperion планира да продава смартфона чрез своя уебсайт и в момента води преговори с мобилен оператор във Великобритания. Компанията също така планира активности на пазара в САЩ.

Смартфонът Nebulus разчита на овърклокнат ARM процесор Snapdragon
(снимка: Emperion)

Nebulus може да премине в режим десктоп – свързан към външен монитор чрез USB-C или безжично. Разработчиците обещават поддръжка за настолни приложения за Windows, приложения от магазина на Microsoft, както и приложения и игри за Android.

Към момента не са известни подробности за техническите характеристики на устройството, освен че поддържа инсталиране на карта памет с капацитет до 2 TB и има LTE модул.

Коментар