Apple иска да спре и унищожи издадена книга

App Store Confidential съдържа търговски тайни, които Apple не е съгласна да се огласяват
(снимка: Amazon)

Apple е известна с това, че много ревностно пази своите тайни. И когато бивш служител на купертинския гигант написа и издаде книга, наречена App Store Confidential, реакцията на компанията беше съвсем очаквана.

Автор на книгата е Том Садовски, който до ноември миналата година ръководеше бизнеса на App Store в Германия. Тоест, това е много информиран човек, който знае неща, които са табу за обикновените служители на Apple и потребителите.

Книгата на Садовски излезе в Германия тази седмица и Apple незабавно изпрати писмо както до автора, така и до нейния издател с искане за прекратяване на продажбите и изтегляне на всички копия с последващото им унищожаване.

Apple твърди, че App Store Confidential съдържа търговски тайни с икономическа стойност и, че авторът е нарушил условията на трудовия си договор. Самият Садовски уверява, че в книгата си не e разкрил никакви тайни, отбелязва немското издание Focus.

Журналисти, които вече са успели да прочетат книгата, също не са открили в нея инсайдерска информация. Как ще приключи историята все още не е ясно, но е много вероятно Apple да заведе дело срещу автора и издателството.

Коментар