Идват по-добри батерии за инструменти и електромобили

Батериите на Enevate се отличават с много висока скорост на зареждане
(снимка: Enevate)

Enevate, компания, специализирана в разработването на литиево-йонни батерии с висока плътност на енергията и бързо зареждане, предназначена за електрически превозни средства, заяви, че вече прилага своите иновативни разработки в захранването на електро-инструменти.

Технологията Enevate XFC-Energy е подходяща както за цилиндрични, така и за призматични зарядни елементи. Цилиндричен елемент с тази технология може да има капацитет 5,9 Ah, докато елементите, предлагани в момента на пазара, имат среден капацитет 4 Ah.

Enevate батериите се отличават също с нискотемпературни характеристики и много висока скорост на зареждане, подчертават от разработчика. Тестването на батерията показа, че тя може да се използва при температури до -20 ° C.

Батерията поддържа скорост на разряд 10С (тоест батерия с капацитет 150 Ah може да се разрежда с ток от 1500 A). Що се отнася до скоростта на зареждане, технологията Enevate XFC-Energy осигурява зареждане до 75% от пълния капацитет на батерията само за пет минути. Това е около шест пъти по-бързо, отколкото при типичните днешни батерии.

Нови батерии за електрически инструменти по технологията на Enevate могат да се появят на пазара през следващата година или две. Батерии със същата технология за електрически превозни средства се очакват през 2024 или 2025 година.

Коментар