AOC AGON AG353UCG – ултра-широк, 200Hz монитор за игри

AG353UCG предоставя 35-инчов ултра-широк екран с резолюция 3440×1440 пиксела
(снимка: AOC)

AOC пуска на пазара 35-инчов геймърски монитор AGON AG353UCG, който е стъпка нагоре, в сравнение с високо оценявания ултра-широк AG352UCG6. Новият модел идва с 200Hz честота на опресняване, 2 милисекунди време за реакция (GtG) и малко входно закъснение на сигнала за визуална обратна връзка без видимо замазване при движение.

Резолюцията от 3440×1440 UWQHD (21:9) пиксела в комбинация с извивката с радиус 1800R създават усещане за потапяне в действието. Картината на AG353UCG изпъква благодарение на технологията Quantum Dot, пиковата яркост от 1000 нита и поддръжката на VESA DisplayHDR 1000, както и на контрастното съотношение от 2500:1 и 90% покритие на DCI-P3.

Мониторът поддържа технология Nvidia G-Sync Ultimate, предлагайки HDR с 1000 нита яркост, като в същото време елиминира накъсването и насичането и намалява закъснението.

AG353UCG се отличава с футуристичен дизайн. Мониторът наследява 3-странния безрамков дизайн, RGB светлината с формата на ореол на гърба и червената стойка под формата на „V” от своя предшественик AG273QCG, който спечели награда „Red Dot Design Award 2018”.

VA панелът на AG353UCG е изграден с Quantum Dot технология
(снимка: AOC)

Настройващата се по височина (120 мм) стилна и компактна стойка с червени и черни акценти е стабилна и същевременно оставя много място на бюрото. Височината на панела е подобна на тази при 28-инчовите 16:9 дисплеи, но осигурява повече екранна площ, благодарение на съотношението от 21:9. Така екранът е удобен за използване и поглъщащ като визуално преживяване.

Огромният 35-инчов екран осигурява не само дълбоко потапяне в игрите и широкоекранните филми, но и увеличава продуктивността – приятен страничен ефект, от който ще се възползват създателите на съдържание и стриймърите.

Ъпгрейдът към AG353UCG всъщност представлява инвестиция за всички видове игрови заглавия. Честотата на опресняване от 200 Hz осигурява скорост на състезателно ниво не само за рейсинг, симулатори, екшън, MMORPG или 5v5 игри на арена, но и за състезатели в FPS заглавия.

Времената за превключване на пикселите са толкова ниски, че позволяват панела да показва 200 кадъра в секунда без артефакти. С времето за реакция от 2 ms GtG, замазването при движение на практика е елиминирано. Така посредством незабавна визуална обратна връзка геймърите се чувстват „свързани” с виртуалния свят.

AG353UCG се отличава с футуристичен дизайн и червена стойка под формата на „V”
(снимка: AOC)

VA панелът на AG353UCG е изграден с Quantum Dot технология, която му позволява да постигне 90% DCI-P3 покритие – много по-голямо цветово пространство в сравнение със стандартното sRGB. Неговият 10-битов панел може да изобразява 1,07 милиарда цвята, което означава много по-плавни цветови преходи и по-точни цветове при показването на HDR (High Dynamic Range) съдържание.

AG353UCG може точно да представя HDR в игрите чрез използване на G-Sync Ultimate с минимално входно закъснение и HDR във филми и ТВ шоута, благодарение на VESA DisplayHDR 1000. Неговият динамичен обхват се простира от 0,05 нита за черното до 1000 нита в най-ярките области. Благодарение на VA панела, мониторът постига 2500:1 статичен контраст – два пъти повече отколкото при IPS или TN панелите. Нещо повече, неговите 512 зони с локално затъмнение осигуряват невероятно широк динамичен обхват.

AG353UCG не поставя акцент само на техническите си спецификации, но и на потребителския комфорт. Проектираната наново, модерна OSD (On-screen display) система може да бъде управлявана посредством 5-позиционен джойстик в долната част на рамката. Прибирането на слушалките е още по-удобно с помощта на стойката, позната от предишни модели, която сега е разположена долу отляво и отдясно.

Всички важни интерфейси, вкл. DisplayPort 1.4 и HDMI 2.0, са налични в AG353UCG
(снимка: AOC)

Мониторът може лесно да бъде закачен с един клик към елегантната метална стойка или VESA планка. Стойката осигурява не само стабилност, но разполага и с дръжка за носене, позволява прибиране на кабелите и ергономични настройки във височина (120 мм) плюс накланяне.

С AOC Light FX (RGB светлината на гърба на монитора, която може да бъде персонализирана) мониторът може да бъде настроен да пасва на уникалната конфигурация на всеки геймър. За още по-голяма леснота всички нужни кабели за връзка с компютър (DisplayPort 1.4 и HDMI 2.0) са включени в комплектацията.

AOC AGON AG353UCG ще бъде наличен на българския пазар от този месец на препоръчителна крайна цена от 4909 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „AOC AGON AG353UCG – ултра-широк, 200Hz монитор за игри”

добавете коментар...

  1. Симо

    Вземам три такива, без пари са

Коментар