Genesis Rhod 420 – зрелищна гейминг-клавиатура

Това, с което най-много буди възхищение в Rhod 420, е нейната RGB подсветка
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Тя е колоритна, ярка, зрелищна – гейминг-клавиатурата Genesis Rhod 420 е направена специално за любителите на игрите и обещава да им помогне не само да играят с наслада, но и да приковат вниманието на околните.

Алуминиевият корпус е белязан от чупки и прорези, с които наподобява бляскав космически кораб, но в същото време е и приятен на пипане. Клавишите са средно високи. Удобна е за ежедневна употреба.

Важно е да се отбележи, че Rhod 420 има анти-гостинг за 19 клавиша. Това означава, че човек може да натисне 19 клавиша едновременно, без да се бои, че някой от тях няма да бъде отчетен. Наред с това са налични 12 мултимедийни клавиша.

Но това, с което най-много буди възхищение Rhod 420, е нейната RGB светодиодна подсветка. Тя има шест зони, „скрити” под клавишите. Цветовете – червено, жълто, зелено, синьо, тъмно синьо, виолетово и бяло – са ярки и се комбинират в осем зрелищни режима, които неудържимо приковават вниманието.

Четири от режимите карат светлината да се прелива на вълни – било то плавно или пък рязко и искрящо. Други два са проектирани така, че светлината се сменя според вкуса на потребителя, например фиксира избран цвят.

Но най-впечатляваща е възможността светлините да се активират при докосване – изглежда така, сякаш цветовете избухват при всяко докосване на клавишите – или пък при разпознаване на глас.

Всички режими на светлинното шоу се контролират чрез комбинации на един функционален бутон с числовите клавиши.

Както може да се очаква, Genesis Rhod 420 е водоустойчива (и, навярно, устойчива на пуканки, сандвичи и всякаква храна, която се консумира по време на игра, но това е друга тема).

С ярките си цветове и елегантен корпус, клавиатурата прави така, че и играта е забавление, и гледането на играещия създава приятно гейминг усещане.

Genesis Rhod 420 е широко достъпна в търговската мрежа у нас. Цената на геймърската клавиатура е около 45 лв. с включен ДДС и гаранция две години.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Genesis Rhod 420 – зрелищна гейминг-клавиатура”

добавете коментар...

  1. vlater

    Бих казал че това по-скоро става за коледна елха отколкото гейминг клавиатура.
    Първо когато играя “приятното усещане” не идва от разни цветове и светлини около мен а от самата игра. Така че когато се фокусирам върху нещата които правя – страничните и разсейващи неща пречат на гейминга.

    Второ височината на клавишите предразполага повече към работа свързана с писане отколкото към игра. Когато задържаш един бутон за дълъг период от време – какъвто е случаят при игра е важно китката да може да почива. Височината на клавишите изключва това. Даже и при офисна работа е важно клавиатурата да бъде ниска (имам 12 години опит)

    Също така буквите върху клавишите не са достатъчно ярки. Вярно като светне се виждат, но например като изключиш светлините и тръгнеш да пишеш в затъмнена стая ще бъде тегаво.

Коментар