Google поискала от Белия дом разрешение да работи с Huawei

Huawei активно развива собствена екосистема за мобилни приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Google се е обърнала към правителството на САЩ с молба да й позволи сътрудничество с китайската компания Huawei, която е под сериозни санкции от страна на администрацията в Белия дом, твърди My Drives.

В момента Huawei активно популяризира собствената си операционна система Harmony OS, магазина за приложения AppGallery, както и набор от услуги Huawei Mobile Services. Джао Минг, президент на Honor, заяви в скорошно интервю, че Huawei Mobile Services в крайна сметка ще изпревари Google Mobile Services и ще се превърне в глобална екосистема.

Освен това Huawei вече потвърди, че дори ако САЩ вдигнат търговските ограничения в бъдеще, Huawei ще продължи да използва собствената си екосистема вместо Google Mobile Services.

Ако Huawei успее да наложи собствените си разработки, това може сериозно да навреди на Google, отбелязва публикацията. Различни източници, по-специално германският Finanzen и испанският MarketingDirecto, са получили информация, че Google е помолила Белия дом да й разреши възобновяване на сътрудничеството с Huawei.

От Google не разкриват кога Белият дом ще вземе решение по този въпрос. Наскоро обаче се появиха публикации, че администрацията на Тръмп може да се опита да наложи още по-строги ограничения на Huawei.

Коментари по темата: „Google поискала от Белия дом разрешение да работи с Huawei”

добавете коментар...

  1. 112

    Ако ми хареса някой модел на Хуавей без Гугъл изобщо няма да се замислям.

Коментар