Порталът Gbg.bg с нова визия и възможности

Първият български портал Gbg.bg промени визията си, въведе нови функционалности и подобри указателя на сайтовe, за да улесни потребителите, съобщиха от Нетинфо.
Начална страница указател
На началната страница, освен избор на редактора и най-новите сайтове, Gbg.bg вече представя и най-харесваните от потребителите сайтове.
Азбучен Указател
Досега сайтовете в портала бяха подредени дървовидно и за достигане до търсена категория бяха нужни няколко клика. За улеснение е добавен азбучен указател, с който желаната категория се избира много по-лесно по азбучна буква.
Страница с резултати от категория
Освен списъка с резултати за търсена категория, на обновената страница са изброени най-популярните резултати от други търсения в категорията, както и сходни категории и избрано потребителско съдържание от lubimi.com.
За да пести време и да е максимално полезен при преглеждане на резултатите, Gbg.bg показва потребителска оценка на сайтовете, която влияе на техния рейтинг. Резултатите от търсената категория могат да бъдат сортирани по рейтинг, брой посещения или азбучен ред в зависимост от предпочитанията на хората.
С един клик вече е възможно:
  • Споделяне на полезен сайт в svejo.net или facebook.com.
  • Запазване на сайта в lubimi.com или delicious.com
  • Запазване на сайта във “Favorites” (списъкът с предпочитани адреси) на браузъра
  • Изпращане на сайта по имейл на приятел
  • Сигнализиране за разминаване между темата на сайта и категорията или за грешка до екипа на Gbg.bg
  • Търсене само в избраната категория
Gbg.bg, познат още като gyuvetch.bg, е основан през октомври 1997 г. и придобит от Нетинфо през юли 1999 г. Тази сделка е първото придобиване в историята на българския онлайн медиен пазар.
Пионер в областта си, Gbg.bg е своеобразен указател на българските сайтове, като броят на регистрираните сайтове към днешна дата достига 50 000.
Под шапката на Gbg.bg има множество подканали на различна тематика като книги, изкуство, здравословен начин на живот, забавления, препратки към партньорски сайтове.
Освен търсене в собствения си указател, сайтът предлага търсене в интернет, за което ползва технология от Google. От април 2007 г. потребителите на Gbg.bg могат да търсят и в огромната банка от картинки и видео съдържание на Picsearch.

Коментар