Биткойн ATM заработи в Мол София

В няколко търговски обекта в страната вече са инсталирани машини за криптовалута
(снимка: Блокчейн Тех)

Българската фирма Блокчейн Тех откри още един обект за продажба на криптовалути – в Мол София, след като по-рано пусна подобни машини във Варна и Пловдив. Т.нар. биткойн ATM-и позволяват закупуване на криптовалути по удобен и сигурен начин.

Фокусът на фирмата досега беше върху разработване на мрежа от локации, които позволяват на обикновения човек да закупи криптовалута. В следващите няколко месеца компанията ще започне да разширява дейността си към едно ново течение в сферата – децентрализираните финанси или DeFi (Decentralised Finance).

„Съвсем скоро клиентите ни ще могат да купуват освен биткойн, лайткойн и етериум, стабилни валути като DAI срещу български лев от разположените машини в страната. По този начин ще отворим възможност и за една друга категория клиенти, които биха искали да имат по-добра доходност на спестяванията си”,  коментира Александър Захариев, управител на Блокчейн Тех.

През 2020 г. популярността на децентрализираните финанси се повиши значително, като сумата, депозирана в DeFi, надминава един милиард долара през февруари, по данни на defipulse.org. Стабилни валути като DAI, Libra и USD Tether се обменят едно към едно за американски долар. Те имат всички предимства на криптовалутите, но не страдат от волатилността, която до голяма степен пречи на биткойн и етериум да се използват за ежедневни разплащания.

Освен запазване на обменната си стойност към долара и възможността за светкавичен трансфер 24/7, стабилната валута DAI дава и възможност за генериране на доходност от лихва. В момента притежателите на валутата DAI могат да генерират 8% годишна доходност, твърдят финансовите експерти.

Коментари по темата: „Биткойн ATM заработи в Мол София”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И пръство отпечатък ще иска – доле у лево.

  2. Anonymous

    Курс 16 571 лв на картинката.

Коментар