Huawei дава 100% от приходите на разработчиците в AppGallery

Разработчиците на приложения за AppGallery имат неустоима оферта от Huawei
(снимка: Huwei Mobile Services)

Въпреки че Huawei отскоро промотира AppGallery като алтернатива на Google Play за своите смартфони с Android, новият магазин за мобилни приложения вече е трети по големина в света.

Китайският технологичен гигант обаче не спира дотук и продължава да примамва разработчиците. Новата формула в раздела за приходите, публикувана на официалния уебсайт, предоставя безпрецедентни условия за разработчиците.

В първата година на партньорство разработчиците могат да получат до 100% от приходите от приложенията. Тази оферта не е валидна за игри, при които дори през първите 12 месеца разработчиците трябва да плащат на Huawei 15% от парите, получени от потребителите.

През втората година на съвместната работа разработчиците ще получат до 90% от приходите от приложенията. За да се възползват от преференциалните условия, те трябва да сключат споразумение с Huawei до 30 юни 2020 г.

Стандартните условия за AppGallery са следните – 20:80 за образователни приложения и 30:70 за игри и всичко останало. За сравнение, схемата при двата най-популярни онлайн магазина за приложения, Google Play и App Store, е 30:70.

Коментар