АДСИС стана елитен партньор на AMD за процесорите EPYC

Архитектурата EPYC бързо бележи успехи по целия свят и това не е случайно, заяви Николай Вачев
(снимка: АДСИС)

Българската фирма АДСИС, доставчик на сървърни и сторидж системи с над 20 години опит на пазара, обяви, че вече е със статут на елитен партньор по програмата на AMD за сървърните процесори EPYC.

Сертификатът гарантира качеството на предлаганите системи, базирани на процесорите на AMD, техния официален произход и наличието на необходимите компетенции при конфигурирането, производството и поддръжката им.

По силата на партньорската програма AMD EPYC Elite, АДСИС получава достъп до най-актуалните техническа данни и предварителна информация за промените в продуктовото портфолио на процесорния производител.

Сървърните процесори AMD EPYC са първите x86 чипове от този клас, произведени по 7-нанометрова технология. Актуалното второ поколение на фамилията предлага до 64 ядра и 256 MB кеш на процесор при честота до 3,4 GHz.

Благодарение на всеобхватните оптимизации на архитектурата, EPYC от второ поколение постига до 4 пъти по-висока производителност при изчисления с плаваща запетая и намалено наполовина енергопотребление за единица бързодействие, в сравнение с предходната генерация.

EPYC от второ поколение предлага до 64 ядра и 256 MB кеш на процесор при честота до 3,4 GHz
(снимка: AMD)

Основно внимание при сегашните процесори AMD EPYC е обърнато на сигурността: архитектурата елиминира риска от злоупотреби на ниво BIOS и гарантира конфиденциалността на данните, които обработва процесорът, благодарение на криптирането на трансферите от и към паметта, както и на виртуалните машини.

„Включването ни в партньорската програма на AMD за нас е важен ход в следването на пазарните тенденции. Архитектурата EPYC бързо бележи успехи по целия свят и това не е случайно. Сега вече можем да предложим на нашите клиенти всякакъв клас решения на тази платформа – от производителни енергоефективни офис сървъри до клъстъри за анализ на големи данни или научни изследвания”, коментира Николай Вачев, управител на АДСИС.

Той сподели, че първите клиенти на AMD EPYC в България са с изключително добри впечатления от доставените системи със собствената търговска марка AIS.

АДСИС е официален дистрибутор и на сървърните решения на световни производители като ASRock Rack и Supermicro, което позволява на компанията да предложи гъвкавост при конфигурирането на ценово ефективни системи, базирани на AMD EPYC.

Коментар