Пролетната конференция на Apple се отлага

Apple няма възможност да проведе традиционната си конференция през март
(снимка: CC0 Public Domain)

Властите в Санта Клара, където е централата на Apple Park, забраниха събития с участието на повече от 1000 души. Забраната ще продължи от 11 март до 1 април, което означава, че пролетната пресконференция на Apple в края на март, на която компанията обявява нови продукти, ще бъде отменена.

Apple е изправена пред различни предизвикателства и в производството на новите си хардуерни продукти, отбелязва Geekbench. В допълнение, ситуацията с коронавируса доведе до проблеми с доставката на компоненти, в резултат на което установеният график за производство беше нарушен.

Поради наслагването на различни неблагоприятни фактори, Apple няма да може да проведе ключовата си конференция тази пролет и да пусне в срок новите си продукти. Това се потвърждава и от служители на Apple, които са били уведомени за промените от главния изпълнителен директор Тим Кук.

Според източници от индустрията, новият смартфон iPhone 9 няма да се появи на пазара в края на този месец, както се очакваше по-рано.

Но дори и без пролетна конференция, Apple все пак ще трябва да предприеме някои действия този месец. Може да се очаква онлайн презентация, тъй като все повече компании избират този формат.

Коментар