Брилянтност в цифровия цвят – EDP награда за Konica Minolta bizhub PRO C65hc

Известната European Digital Press Association (EDP) награди Konica Minolta bizhub PRO C65hc заради ненадминатата си цветова репродукция като най-добрия пълноцветен light production принтер. Надеждни цветове и производителност – това са основните характеристики на уникалната принт система. Използвайки революционния High Chroma тонер (HC тонер) създаден от Konica Minolta, bizhub PRO C65hc предлага безброй много цветове. Потребителите получават предимството на по-голямото sRGB покритие с улеснен sRGB цветен работен поток.
"Наградата 2009 EDP за ненадминатата ни bizhub PRO C65hc ни прави наистина горди", признава Карл-Фридрих Еденхуцен, Продуктов мениджър в Konica Minolta Business Solutions Europe. "Като единствена, декорираща иновативни продукти и функции, тази награда е истинско признание и затвърждение на нашите усилия към постоянно разработване на нови технологии, които могат да добавят стойност за нашите клиенти. Това е искрата, която прави Konica Minolta водещ играч на пазара на производствения печат вече години наред."
С представянето на наградата EDP 2009, Konica Minolta още веднъж доказа пионерната си задача. Създаден на база Simitri HD тонер технологията, HC тонера използван от bizhub PRO C65hc осигурява непознато до сега качество на изображението, несравнимно с никоя друга производствена система. Системата произвежда цветове, които са изключително близки до sRGB цветно пространство и са много повече отколкото всяко друго устройство на пазара. За потребителите вече е лесна задачата да възпроизведат цветовете както ги виждат на монитора си. Заедно с това могат да разчитат на лесен за поддръжка и работа color management. “Каквото виждате е каквото принтирате” е максимата на новия HC тонер, а сложните процеси на конвертиране на sRGB в CMYK са в миналото. Точно тези характеристики бяха наградени за тяхната необичайност и пазарна стойност от журито на EDP, което се състои от браншови експерти като инженери, журналисти и независими консултанти.
bizhub PRO C65hc не само се отличава от другите устройства от класа си с ненадминато качество на цветовете, но и заради впечатляващата гъвкавост на работа с медии и всеобхватни опции за довършване по време на печат. Системата работи с 65 цветни A4 страници в минута и лесно печата върху медии до 300 gsm. За да улесни избора, bizhub PRO C65hc може да се достави в различни конфигурации, които отговaрят на най-честите изисквания за довършване на потребителите. Освен това, HC тонера изисква ниски температури на изпичане, в сравнение с конвенционалните тонер и емитира значително по-малко CO2.
Като първия и единствен доставчик на тонер, който така да се доближава до sRGB, Konica Minolta предлага висока стойност на пазара", добавя Карл-Фридрих Еденхуцен. "bizhub PRO C65hc е идеална също за клиенти които искат да се отличат от конкурентите си с изключително верни цветове. В частност смятаме за подходящи рекламни агенции и професионални печатници, които търсят творческа и изискваща аудитория".

Коментар