Първо BI решение за Apple iPhone

Излезе първото интерактивно Business Intelligence решение за епълския айфон. Версията на QlikView за iPhone, разработена от шведската компания QlickTech, предлага характернa за смартфона функционалност като Multi-Touch, GPS интеграция и други възможности.
Решението предоставя в ръцете на мениджърите прецизни бизнес отговори и анализи в реално време, независимо дали се намират пред компютъра или са в движение, съобщиха от Балкан Сървисис, партньор на QlickTech у нас.
Мениджърите, търговските и маркетинг служители все по-често се нуждаят от достъп до изчерпателна информация в реално време, а не от статични справки, в които липсват важни детайли. С QlikView за iPhone търговците могат да получат точни отговори и анализи на момента, които да им помогнат да вършат своята работа по-добре.
Решението е подходящо за мениджъри, собственици на компании и инвеститори, които биха искали във всеки един момент да получават ясна картина за развитието на бизнеса.
QlikView за iPhone се възползва напълно от интерфейса на популярните смартфони на Apple. Цялото приложение поддържа Мulti-Тouch функционалност и се управлява с характерните за iPhone движения на пръстите, с които са свикнали потребителите.
Разглеждането и селектирането на данни, както и взаимодействието с тях се осъществява чрез прости жестове, а единственото, което трябва да направи потребителят, за да изчисти направените селекции, е да разклати устройството.
Популярната 3D Cover Flow технология на Apple също е достъпна, позволявайки на потребителите да се прехвърлят между анализите по същия начин, по който могат да “прелистват” корици на албуми и изпълнители в онлайн магазина iTunes. Промените на информацията в реално време незабавно се отразяват във всяка Cover Flow диаграма.
В допълнение, QlikView за iPhone използва GPS за създаване на справки и анализи, според местонахождението. Например, пътуващите търговци и мениджъри могат да използват приложението за автоматично визуализиране (филтриране) на данни за определен доставчик, филиал или дистрибутор, когато пристигнат на съответното място.
А ако търговците се нуждаят от бърз достъп до клиент преди среща, iPhone ще знае къде се намират и ще им предостави достъп до необходимите данни, съобразно местоположението им.
Демо версия на приложението може да бъде изтеглена безплатно от App Store на Apple.

Коментар