Huawei удължи изтичащите гаранции с до 3 месеца

Потребителите на Huawei устройства с изтичаща гаранция получиха бонус от компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei обяви, че удължава гаранцията за устройствата си, чиято досегашна гаранция изтича в периода от 15 март 2020 г. до 15 юни 2020 г. За всички тях новият гаранционен срок се измества до 15 юни 2020 г.

Новите условия влизат в сила автоматично и важат за всички продавани устройства на територията на страната, включително смартфони, таблети, носими устройства, аудио устройства и рутери.

Удължаването на гаранцията нa тези устройства е реакция на компанията, породена от въведените от държавата мерки с цел ограничаване на разпространението на вируса COVID-19.

„Huawei цени както здравето, така и отличното изживяване на своите потребители с техните цифрови устройства”, заявиха от компанията.

По-рано Huawei обяви безплатна услуга „От врата до врата” за всички модели гаранционни устройства и техните потребители на територията на цялата страна за периода на действие на извънредните ограничителни мерки.

Съгласно условията, безплатен куриер взима устройството от посочен от потребителя адрес и го връща ремонтирано и дезинфекцирано на клиента.