Apple ще помага на Италия и Силициевата долина

Тим Кук обеща Apple да помогне както на Италия, така и на хората в Силициевата долина
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще подкрепи Италия и Силициевата долина в борбата с пандемията от коронавирус, която блокира живота и стопанската дейност в света.

„Никога не е било по-важно да се подкрепяме взаимно, както е сега. Ще предоставим съществена помощ на италианския отдел за гражданска защита, включително медицинско оборудване и материали”, написа шефът на американската корпорация на страницата си в Twitter.

В друг пост Тим ​​Кук казва, че Apple ще помогне на инициативата „Силна Силициева долина”, насочена към подкрепа на хората в световния ИТ център да бъдат в крак със събитията и да получат това, което им е необходимо, за да живеят в трудни условия.

По-рано Apple дари около 15 милиона долара за борба с коронавируса и за мероприятия, предназначени да намалят въздействието на пандемията върху икономиката и обществото.

Компанията въведе и нови правила за служителите си в магазините Apple Store. По-специално, на тях им бе забранено да предлагат на посетителите тестване на часовници и слушалки.

Също така магазините на Apple намалиха броя на местата за сядане, така че хората да не са близо един до друг, увеличиха броя на чистачите и инсталираха устройства за дезинфекция на ръцете.

Коментари по темата: „Apple ще помага на Италия и Силициевата долина”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тоалетна хартия емела ще купува трилоната гугъл с продажните за 6 часа.

    Тоалетна хартия Милде ще купува apple c продажбите за 7 часа.

  2. Anonymous

    Родиха се лама Корона
    и
    муфлон Вируслав

Коментар