Портативен диск издържа и на най-сурови условия




Компанията Freecom обяви новия си продукт ToughDrive Sport – издръжлив, устойчив на удар, 2,5-инчов преносим твърд диск, създаден за най-суровите условия.

Това допълнение към линията ToughDrive устройства е предназначено за активни потребители, които искат да носят личната си информация навсякъде със себе си, вкл. на трекинг в планината или при екстремно спускане с байкове.

Устройствата ToughDrive Sport имат усилена метална халка в единия край, за да могат лесно да бъдат закачени за раница или на колан. Дискът може да издържи падане от 2 метра върху твърда повърхност, като е и напълно защитен от всякакви климатични условия, съобщиха от дистрибутора IDS България.

Както подсказва името му, ToughDrive Sport има спортен дизайн, като за още поекстремен вид е вграден USB кабел с текстилна оплетка, който прилича на алпинистко въже.

Дискът е изключително портативен, без допълнителни кабели и захранвания, идеален за активно ползване на открито. Вътрешният анти-шоков механизъм ще предотврати всякаква опасност за електрониката или информацията в непредвидени ситуации. В много случаи това може да е решаващо за опазване на стотици часове видео, десетки хиляди снимки и важни документи.

ToughDrive Sport побира до 500GB информация и с патентованата Turbo USB 2.0 технология прехвърля данни с до 30% по-бързо от стандартните USB 2.0 устройства.

Дискът е оборудван с технология за защита на информацията с хардуерно 256битово криптиране – за да се добие достъп до съдържанието диска, трябва да бъде въведена парола за декриптиране. Дори когато устройство с много ценна информация по случайност е загубено или е откраднато, никой не може да има достъп до данните в него без парола. В тези случаи устройството трябва да бъде преформатирано и това автоматично ще унищожи цялото съдържание на диска, не позволявайки данните да попаднат в чужди ръце.

Коментар