Mystik – портативен касетофон с нови технологии

Mystik ще се опита да “докосне” феновете на аналоговата музика
(снимка: Kickstarter)

Проект за ретро касетофон привлича интерес в платформата за споделено финансиране KickStarter. Разработчиците на Mystik подготвят продукт за феновете на аналоговите звукозаписи, като същевременно са добавили някои от постиженията на съвременните технологии.

По-специално, Mystik е оборудван не само с изход за свързване на кабелни слушалки, но и с Bluetooth 5.0 интерфейс, благодарение на който касетофонът може да се използва и като безжичен високоговорител.

Освен това Mystik се захранва от вградена батерия, която се зарежда през USB порт. Устройството може да записва аналогов сигнал, подаван към TRS конектор с диаметър 3,5 мм или от вградения микрофон.

Mystik е способен да възпроизвежда аудио в честотния диапазон 40-11000 Hz. Ретро устройството поддържа касети с магнитни ленти от всякакъв тип.

Ентусиастите, които искат първи да се сдобият с ретро касетофона през септември т.г., могат да си запазят бройка срещу сумата от 81 евро. Mystik вече е привлякъл над 30 хиляди долара, при поставена цел от 50 000 евро, а до края на кампанията остават още три седмици.

Коментари по темата: „Mystik – портативен касетофон с нови технологии”

добавете коментар...

  1. фики да кинг

    ами касетките не са ли безжично предаване на информация 🙂 sorta ?

  2. ехаа

    коефициент на детонация – THD ( total harmonic distortion)

Коментар