Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията

Някои технологични компании са добре подготвени за очертаващата се рецесия
(снимка CC0 Public Domain)

Няколко от най-големите ИТ компании, които правят бизнес основно през интернет, могат да постигнат растеж на фона на пандемията от коронавирус, сочи експертен анализ на Jefferies.

В списъка фигурират имената на Google, Facebook и Amazon. Акциите на групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) вече показват признаци на възстановяване, въпреки разпространението на коронавируса в целия свят.

„Вярваме, че Facebook и Google са особено добре подготвени за рецесията, тъй като имат налични пари в размер съответно на 55 и 115 милиарда долара, което им позволява да инвестират сериозно в своя бизнес и/или да предприемат сливания, придобивания и обратно изкупуване на акции”, отбелязва Брент Тил от Jefferies.

Според експерта, Amazon е в по-добра позиция на пазара за електронна търговия, тъй като нараства интересът към онлайн покупките. Анализаторът обаче понижи прогнозата за котировките на компанията, заради потенциални проблеми във веригата на доставки.

Докладът на Jefferies прогнозира, че през 2021 г. технологични компании като Amazon, Facebook, Alphabet, Wix и Chegg ще могат да демонстрират ръст на акциите над средния за пазара, въпреки проблемите, свързани с коронавируса.

Коментари по темата: „Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Ер Франс” обявява 45 000 служители за “частично безработни”

  2. Anonymous

    Dеltа зaяви в пeтъĸ, чe oчaĸвa пpиxoдитe oт втopoтo тpимeceчиe дa пaднaт c 80% или c 10 милиapдa дoлapa.

    Oĸoлo 13 000 oт пpиблизитeлнo 91 000 cлyжитeли нa ĸoмпaниятa дoбpoвoлнo ca пycнaти в нeплaтeн oтпycĸ

Коментар