NEC и Sharp създават съвместно предприятие

Съвместно предприятие Sharp-NEC ще развие силните страни на двете компании
(снимка: CC0 Public Domain)

Японските технологични компании NEC и Sharp се договориха да създадат съвместно предприятие. В него ще влязат подразделението NEC Display Solutions (NDS) и Sharp (която е под контрола на Foxconn), гласи официалната информация.

Партньорите вярват, че съвместното предприятие Sharp-NEC ще им позволи да „развият своите силни страни и да отговорят на нуждите на клиенти по целия свят от инструменти за визуализация”.

NDS нарича себе си „водещ доставчик на технологии за визуализация и цифрови табла за различни пазари”. Sharp, от своя страна, има опит в разработването на иновативни продукти, вкл. професионални дисплеи, и разполага с модерни технологии за производство.

Съгласно условията на споразумението, NEC ще прехвърли на Sharp 66% дял от NDS, оставяйки за себе си останалите 34%. Операцията трябва да приключи до 1 юли 2020 г.

Съвместното предприятие ще продължи да доставя продукти под марката NEC. Освен това NEC също ще може да продава продуктите на съвместната фирма на своите клиенти по целия свят.

Коментари по темата: „NEC и Sharp създават съвместно предприятие”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ТОЙ: Всичко между нас свърши!

    ТЯ: Късаш с мен по Месинджър?

    МВР: Е’гати изрода..

Коментар