Huawei: 90% от персонала ни вече работи

Рен Женгфей увери, че над 90% от служителите на Huawei вече са на работните си места
(снимка: Huawei)

Голяма част от служителите на Huawei се завърнаха на работа след блокадата в Китай, наложена от избухването на пандемията от коронавирус. Основателят и изпълнителен директор на компанията Рен Женгфей съобщи, че над 90 на сто от общо 150 000 служители отново са на работните си места.

Huawei е възобновила някои от операциите си още в началото на февруари – в момента, в който компанията е получили разрешение от китайските власти да рестартира критични за страната производства.

Китайският технологичен гигант също така спаси от фалит много от ключовите си доставчици, като им предостави поредица от защитни механизми и финансова помощ, за да могат да продължат производството.

Рен Женгфей твърди, че до момента в Huawei няма регистрирани служители с Covid-19 извън китайската провинция Хубей. Тези, които са били заразени в Хубей, сега се възстановяват, но мениджърът не разкри конкретния им брой.

Въпреки че вирусът засегна силно Китай и Европа, двата най-големи пазара на Huawei, Рен Женгфей е оптимист за бъдещето. Той очаква търсенето на мрежово оборудване да остане силно, тъй като компаниите преминават към работа от разстояние.

„Новите технологии като онлайн обучение и работа от разстояние показаха на света полезността им за предотвратяване на разпространението на зарази, както и важността на мрежовите връзки”, заяви Женгфей.

„Дори когато западът усеща нарастващото въздействие на коронавируса, повечето от нашите проекти всъщност могат да разширят възможностите по време на криза. Има търсене, което трябва да посрещнем”, добави той.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментар